Question

How do you calculate discounts?

I want to take 30% off $40.

how do you calculate it and what is the answer?

Answer

easiest way is to just multiply them together. Remember that 30% can also be written as .3.

Now, 40 * .3 = 12.

take 12 away from 40.

What's the question? Cost? or discount?

Cost is $28. discount is $12.

Nov 27 at 2:45

x = (0.3)*($40)

x = $12

You would end up paying $40 - $12 = $28

Nov 27 at 6:31

say

$40 = 100%

$ x = 30%

do the math

x = (30* 40)/100 = $12

Nov 27 at 10:40

40 x .30% is the same as 40 x (10% x 3) so think 40 x .10= 4 and 4x3= 12. 40 - 12= 28

Nov 27 at 15:12

As you know,

$40 = 100%

Take 30% off = left 70%

So

$40 x 70% = $28

Nov 27 at 20:8

Multiply ,30 by 40 that's the discount then subtract that from 40 and that's the price. The discount is $12 so the price is $28

Nov 28 at 1:26

30% discount means You have $30 discount in $100....

So...........

In $100 you have $30 discount

In $1 You have $(30/100) discount = $0.3 discount

In $40 you have $ (0.3 x 40) discount = $12 discount

So the price is $28 and discount is $12.......

In calculator you can count the discount like this........

40 x 30% = 12.

THANK YOU

Nov 28 at 7:7

40x.3 = 12

so at 30% off the new price is 40 - 12 = 28

whenever you have a percentage like 20% or 50%, the percentage is really a ration of 20/100 or 50/100 so it will be a decimal when you get a calculator out. if the percentage has two digits like 20% it will be .20, and if it has one digit like 5% it will be .05 time whatever the price is then you subtract the percentage off of the original price. sorry if that was a little sloppy. happy thanksgiving

Nov 28 at 13:11